VAD ÄR EN VEGANSK BURGARE?

En vegansk burgare kan naturligtvis bestå av vad som helst, så länge det kommer från växtriket. Vegaburgaren tillverkas av KRAV-odlade svarta bönor, odlade av Per Modig på Fagraslätt som ligger strax utanför Kristianstad. Jag hämtar bönorna, som sedan blötläggs innan kokning. Därefter mals de och blandas med ekologisk röd quinoa, frön och kryddor. De formas till burgare, för att sedan bakas i ugnen. Slutligen steks de på plats i trucken då Du gör en beställning.

OM FÖRETAGET

Företaget grundades hösten 2015. Min ambition är att sprida kunskapen om god vegetarisk/vegansk mat åt så många som möjligt, och att skingra missuppfattningarna om att grön mat endast består av kalla sallader o smaklösa morotsbiffar. Jag vill att man ska bli glad, mätt och nöjd, utan att ens tänka på att maten var tillagad utan kött. Så som bra vegetarisk mat ska vara! Varför en Food Truck, och inte en fast restaurang? För att nå ut till så många som möjligt, är det bättre att åka runt på olika platser och visa att det finns god vegetarisk mat, istället för att vänta på att intresserade kunder ska hitta till en fast restaurang. På detta sätt kan jag även servera min mat på olika event, festivaler, marknader, kalas, bröllop, student.... Alltid nylagad god vegetarisk mat på rätt plats!

MÖT GRUNDAREN

Bild: Nils Bergendal

Anneli Idman

Grundare

Jag heter Anneli Idman, och har ett passionerat intresse för växtbaserad mat! Har tidigare jobbat i över 20 år som sjuksköterska/operationssköterska, tills jag sadlade om till växtodling. Älskar att odla allt som är ätbart, och nu även att få fram god växtbaserad mat. Jag är född och uppvuxen i ett gemytligt Göteborg, men sedan drygt 10 år tillbaka bosatt i norra Skåne: paradiset för växtodlare och matnördar!

 

RÅVARULEVERANTÖRER

All tillverkning sker småskaligt, från grunden, med stor del lokalt odlade och ofta ekologiska råvaror. Jag har ett eget tillredningskök, där alla bönburgare, soppor, grytor, dressingar, bröd och kakor tillagas. Tidiga morgnar är det som gäller för mig, för att Du som kund ska få alldeles nylagad mat och nybakta kakor o bröd. Undantaget är burgarbröden, som numera bakas av Darins konditori, speciellt för Gaston & Vega. Dessa hämtas varje dag, nybakta, på väg ut till serveringen.

Bönor

Gaston och Vega Vegetarisk Hamburgare

Per Modig, Fagraslätt i Österslöv.
Här KRAV odlas de svarta bönor som vi använder till Vegaburgaren.

Bagare

Magnus Darin, på Darins konditori i Kristianstad.
Daglig leverans av nybakade hamburgerbröd.

www.darins.se

Röd Lök

röd lök ödlare kristianstad

Niklas Svensson, Gården Sixtorp i Österslöv.

KRAV odling av den röda löken som vi picklar till burgaren.

Facebook: Sixtorp.

Sparris

Sparris kristianstad

Jarl Sjunnesson på Baggagpården i Västraby utanför Broby.
Här KRAV odlas sparrisen som vi varje vår använder till den lyxiga sparrissoppan.

Vångamust

vångamust gaston och vega

Sven-Anders Persson och hustrun Marie-Louise Zernisson i Villands Vånga.
På Vångabergets sluttningar på väg ner mot Ivösjön odlas äpplen, som pressas till Vånga Must.
Odlingen sker efter strikt ekologiska principer.
Facebook: Vånga Must

Du kan även kontakta oss via sociala medier.